Fyra museer, en butik och ett café


I Utställningscentret WeeGee finns fyra museer: EMMA – Moderna konstmuseet i Esbo, Esbo stadsmuseum KAMU, Finlands leksaksmuseum Hevosenkenkä och Finlands Urmuseum. I WeeGee finns även en museibutik och restaurangen SIS. Deli+Café. På bakgården står ett av arkitekt Matti Suuronen ritat Futurohus som är öppet för allmänheten från maj till augusti. Besök också Studio Suuronen och njut av dess utställningar.

Utställningscentret som ligger i Hagalund i Esbo erbjuder upplevelser för besökare i alla åldrar. Vid sidan av utställningarna har vi guidade visningar, verkstäder och evenemang med olika teman. WeeGees aula, mötesrum och restauranger hyrs ut för konferenser och fester.

Det före detta tryckeriet inhyser öppna och arkitektoniskt intressanta utrymmen som välkomnar besökaren till utställningar, veckoslutsbruncher eller bara till att koppla av i en fåtölj och njuta av stämningen i aulan.

Aktuellt i museerna

Information

Finlands leksaksmuseum Hevosenkenkä

24.3.2015 - 5.3.2017

Cirkusmagi

År 2016 fyller utställningscentret WeeGee 10 år. Jubileumsåret är  fullt av nya möjligheter för WeeGee-huset. Hösten 2016 firar vi tioårsdagen i arbetets tecken. Grattis WeeGee!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Eftersom byggarbetsplatsen i närheten av WeeGee, har vi tyvärr bara några lediga parkeringsplatser på tomten. Därför rekommenderar vi att ni kommer med kollektivtrafik. Om ni kommer med bil, i Hagalunds centrum finns 2000 parkeringsplatser.
Välkommen!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

KAMU - Esbo stadsmuseum

15.6.2016 - 3.9.2017

En tid av glas. Köklaks glasbruk 1923-1952.